Toto je torta všetkých tort: Zvládnete koláč s bohatou jablčnou náplňou?

 v kategórií Recepty

Existujú koláče, ktoré sú vhodne na Vianoce, na svadbu, na narodeniny… Tento koláč je vhodný na každú príležitosť a veríme, že osloví každého kto ho okusí. Je vhodné ešte upozorniť, že tento koláč nie je podobný žiadnemu inému koláču s jablkami a rozhodne stojí za námahu.

Upozornenie: Tento koláč je tak návykový, že ho budete chcieť zas a zas…


Budeme potrebovať:

  •  1.5.  šálky múky
  •  0.5.  šálky práškového cukor
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 g masla (pri izbovej teplote)
  • 1 polievková lyžica: vermút alebo likér (voliteľne)

PRÍSADY PRE NÁPLŇ

  • 1 kg jabĺk
  • 750 ml  jablkovej šťavy
  • 2 ks. 40 g vanilkového pudingu (náhrada zemiakový škrob)
  • cukor podľa chuti

INGREDIENCIE PRE HORNÚ VRSTVU

  • 400 ml prírodný jogurt
  • 2 lyžice želatíny
  • práškový cukor

PRÍPRAVA

  1. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva a cukrom. Pridáme vajce, rozpustené maslo, zalejeme alkoholom a vymiesime cesto. Ak je to potrebné, pridáme viac múky. Cesto vložte do chladničky.
  2. Jablká očistíme, nasekáme nadrobno, alebo ich nakrájame na malé kocky. Polejeme citrónovou šťavou.
  3. Puding zalejeme jablkovým džúsom a varíme podľa návodu na obale. . Horúcim pudingom zalejeme jablká za stáleho miešania.
  4. Cesto vložíme do spodnej časti formy a vytvarujeme ako na obrázku, nalejeme puding s jablkami do formy.
  5. Pečieme v rúre po dobu 1 hodiny pri teplote 170 stupňov. Po upečení, vypnite oheň, ale ponechámeť koláč v rúre ešte hodinu. Po ochladení, bez vybratia z formy a necháme stáť celú noc v chladničke.
  6. Pripravíme vrchnú vrstvu torty. Rozpustíme želatínu v teplej vode v 50 ml. Jogurt zmiešame s práškovým cukrom, za stáleho šľahanie, zalejeme želatínou. Nalejeme na koláč.
  7. Necháme tortu v ladničke ešte aspoň hodinu a môžme podávať.

 

Pripravil a spracoval: topnapady.sk

Zdroj:takprosto.cc

 




loading...
Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search