Odoberajte nás

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Najlepšie články

20 okt 2020

-

Dlho hľadaný recept na tie najlepšie medovníky pod slnkom: Zaručene sú hneď mäkké!
Koláče

Dlho hľadaný recept na tie najlepšie medovníky pod slnkom: Zaručene sú hneď mäkké! 

Vyskúšala som už ohromne veľa receptov a viem, že upiecť fantastické medovníčky je hotový kumšt. Toto je recept, ktorý robím už piaty rok a je najlepší, aký som kedy skúsila. Odporúčam!

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

200 g práškového cukru

150 g masla

3 vajcia

6 lyžíc medu

1 lyžičku sódy bikarbóny

1 lyžičku mletej škorice

1 lyžičku korenia do perníka

1-2 lyžice kakaa

Na vymastenie plechu maslo

Na potretie po upečení 1 vajce

Postup:

Všetky prísady by mali mať rovnakú teplotu (teda hlavne maslo a vajcia). Všetko zmiešame dohromady – cesto je poriadne lepivé, netreba sa toho báť. Keď cesto spracujeme dohromady, je dobré dať ho na chvíľu stuhnúť do chladu (pokojne aj na balkón), aj keď v recepte sa píše, že sa s cestom môže pracovať hneď.

Cesto rozvaľkáme natenko (na hrúbku asi 3 mm, tieto na obrázku sú o niečo hrubšie) a vykrajujeme jednotlivé kúsky. Uložíme na plech vymastený maslom a pečieme pri teplote 200 stupňov len 4-5 minút. Rúra musí byť samozrejme dobre vyhriata. Ešte horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom, budú krásne lesklé.

Ja po vychladnutí a ozdobení skladujeme v plechovej dóze a dávam medzi ne jabĺčko. To mi radila ešte babička. Medovníčky sú však krásne mäkučké hneď po upečení!

Related posts