Odoberajte nás

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Najlepšie články

20 okt 2020

-

Šéfkuchár nam poradil 5 super trikov na tú najlepšiu cviklu: Je krásne červená, chutná a nemusíte ju variť hodiny!
Recepty

Šéfkuchár nam poradil 5 super trikov na tú najlepšiu cviklu: Je krásne červená, chutná a nemusíte ju variť hodiny! 

Dnes sa s vami chcem podeliť o niekoľko super trikov na varenie z červenej repy, ktoré vám pomôžu veľmi rýchlo ju uvariť, najmä veľkú. Tiež vám poviem, ako zachovať krásnu sýtu farbu repy, aby nestmavla.

 

1. Ponorte cviklu do vriacej vody a nie do studenej ako obvykle. Tento krok je obzvlášť dôležitý. V studenej vode totiž cvikla stráca svoju šťavnatosť. V žiadnom prípade tiež neodrežte korienky (chvostíky), pretože tadiaľ by vytiekla všetka šťava a cukor z repy.

2. Nepridávajte soľ počas varenia repy. Keďže sa táto koreňová zelenina varí v šupke, nie je dobré ju soliť počas varenia. Stráca tým cenné živny aj šťavu, nie je chrumkavá, ale vláknitejšia.

3. Varenie s chladením. Pri tejto metóde varenia ide o to, že počas varenia každých 10 minút prilejete 1/3 šálky studenej vody do vriacej vody.

Môžete tiež vhodiť miesto studenej vody pár kociek ľadu. Vďaka tomu sa cvikla uvarí rýchlejšie. Varte na ohni s nízkou intenzitou, pretože repa by nemala vrieť.

4. Počas varenia pridajte malé množstvo octu. Vďaka tomu si repa zachová svoju farbu, pretože kyslé prostredie zabraňuje rozkladu pigmentu.

Avšak pozor, ocot treba pridať až pred koncom, keď už repa zmäkne. Inak by mohla ostať tvrdá.

5. Nevarte ju zbytočne dlho, inak stratí farbu aj chuť.

 

zdroj: jemchyjinka.ru

Related posts