Odoberajte nás

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Najlepšie články

22 okt 2020

-

Tie najdokonalejšie medovo – dobošové rezy: S týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte, celá moja rodina ho miluje!
Dezerty

Tie najdokonalejšie medovo – dobošové rezy: S týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte, celá moja rodina ho miluje! 

Tento skvelý recept mám zo zbierky receptov mojej babičky, ktorý som náhodou našla. Tento zákusok u nás doma milujeme.

 

Na tento skvelý zákusok budeme potrebovať:

  • 150g kryštálového cukru
  • 80g masla
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica sódy bikarbóny
  • štipka potlčených klinčekov
  • 250g polohrubej múky
  • 250g hladkej múky
  • maslo a hrubá múka na prípravu plechu

Na plnku budeme potrebovať:

  • pol litra mlieka
  • vanilkový puding 40g
  • 300g práškového cukru
  • 300g masla
  • 50g kakaa
  • 2 lyžice rumu

 

Takto budeme v recepte postupovať:

V horúcom vodnom kúpeli vymiešame maslo, vajcia, cukor, med, škoricu a klinčeky. Do teplej hmoty vmiešame sódu bikarbónu. Miešame do zhustnutia. Po odstavení zo sporáka pridávam polohrubú múku. Dobre premiešame.

Ešte teplú hmotu spolu s hladkou múkou na doske zmiesime na cesto, ktoré rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú tenko vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valšeka prenesieme na obrátený pomastený a múkou vysypaný plech. Postupne upečieme v predhriatej rúre.

Z mlieka a pudigového prášku uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí ju zapracujeme do masla,

ktoré sme najprv vymiešali s cukrom. Prichutíme rumom a kakaom. Upečené cestá natrieme krémom a spojíme. Zákusok odložíme do chladu do druhého dňa.

Hornú plochu oblejeme čokoládovou polevou a nakrájame.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

zdroj obrázku:  Yung-pin Pao z Pixabay

Related posts